Accions del document

34767 - VIBRACIONS ALEATÒRIES

Comparteix Share
Responsable acadèmic: Francesc LÓPEZ ALMANSA
Tipus Optativa
Quadrimestre 1
ECTS 3
Periodicitat de l’oferta Biennal
Idioma Castellà/Català

Objectius

Presentar una visió general de les oscil.lacions d’estructures sotmeses a excitacions estocàstiques.

Continguts

  • Probabilitat
  • Probabilitat condicional
  • Independència de successos
  • Variables aleatòries
  • Variables discretes i continues
  • Moments
  • Variància i covariància
  • Successions de variables aleatòries
  • Inferència estadística
  • Processos aleatoris
  • Processos reals i multidimensionals
  • Processos gaussians
  • Estacionarietat i ergodicitat
  • Operacions amb processos
  • Derivació i integració de processos
  • Resposta aleatòria de sistemes lineals i no lineals
  • Anàlisis en el domini del temps i de la freqüència
  • Sistemes d’un i de diversos graus de llibertat
  • Anàlisi modal
  • Ruptures per primera incursió i per fatiga
  • Sistemes amb resposta estacionària i no estacionària
  • Mètode de Montecarlo
  • Linealització estadística
  • Aplicacions

Enfocament de la metodologia docent

El 80% es dedica a exposicions teòriques i la resta a resolució d’exercicis pràctics.

Mètode d’avaluació

Proba escrita.

Recursos per a l’aprenentatge

Col.lecció d’exercicis proposats.

Bibliografia bàsica:

  • Ash R.B. (1970) Basic Probability Theory J. Wiley.
  • Ash, R.B. (1968) Real Analysis and Probability Academic Press.
  • Bratley, P. (1983) A Guide to Simulation Springer-Verlag.
  • DeGroot, M.H. (1988) Probability and Statistics Addison-Wesley.
  • Feller, W. (1991) “Introducción a la Teoría de Probabilidades y sus Aplicaciones” Limusa.
  • Lin, Y.K. (1976) Probabilistic Theory of Structural Dynamics R. Krieger.
  • Lutes, S. (1997) "Stochastic Analysis of Structural and Mechanical Vibrations" Prentice-Hall.
  • Nigam, N.C. (1983) Introduction to Random Vibrations MIT Press.
  • Papoulis, A. (1965) Probability, Random Variables and Stochastic Processes McGraw-Hill.
  • Roberts, J.B. i P.D. Spanos (1990) “Random Vibration and Statistical Linearization” J. Wiley.
  • Rohatgi, V.K. (1976) An Introduction to Probability Theory and Mathematical Statistics J. Wiley.
  • Sólnes, J. (1997) Stochastic Processes and Random Vibrations J. Wiley.
  • Soong, T.T. i M. Grigoriu (1993) "Random Vibration of Mechanical and Structural Systems" Prentice-Hall.
darrera modificació: Febrer 2015
Aquest web utilitza cookies pròpies per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
RSS RSS  Accessibilitat  Avís legal   Departament d'Enginyeria del Terreny, Cartogràfica i Geofísica.
© UPC (obriu en una finestra nova) . Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech